Analiza wyników ankiety "Tłusty czwartek oraz fakty i mity z nim związane."

Czy lubisz święto tłusty czwartek? 
Co zamierzasz zjeść w tłusty czwartek?
W tłusty czwartek będę jadł/a wypieki: 
Ile zamierzasz zjeść pączków w tym roku w tłusty czwartek? 
Z jakim nadzieniem lubisz jeść pączki najbardziej?
Z jakimi dodatkami pączki smakują Ci najbardziej? 
W jakiej cenie kupujesz pączki? (cena za sztukę)
Gdzie zazwyczaj kupujesz pączki? 
Czy w tym roku na tłusty czwartek zamierzasz przyrządzić domowe pączki lub faworki? 
Ile najwięcej udało Ci się zjeść pączków w ciągu jednego dnia? 
Jakie są najlepsze sposoby na przejedzenie się pączkami?
STATYSTYCZNY POLAK W TŁUSTY CZWARTEK ZJADA 2,5 PĄCZKA Tłusty Czwartek to prawdziwe żniwa dla cukierników. Pomimo mody na bycie fit, tego dnia popuszczamy pasa i co roku zjadamy 100 milionów pączków, czyli średnio 2,5 pączka na Polaka. Ciekawe informacje? 
SŁONE PĄCZKI?  Zwyczaj jedzenia pączków  w tłusty czwartek zadomowił się w Polsce w XVIIw. Pączki robiono z ciasta chlebowego i nadziewano boczkiem, słoniną lub mięsem. Później rozpowszechniono wersję na słodko, która już na stałę rozgościła się na polskich stołach. Chciałbyś/chciałabyś spróbować takiego pączka? 
Doughnuts- pączki amerykańskie o prawdopodobnie holenderskim rodowodzie. Doughnuts są puszyste w środku i lekko chrupiące, a ich cechą charakterystyczną jest dziurka pośrodku (z wyglądu przypominają doskonale znane w Polsce oponki). Próbowałeś/aś takich pączków? 
Pączki wiedeńskie (hiszpańskie) Są dostępne w wielu cukierniach w naszym kraju. Bardzo słodkie, przybierające formę „gniazda”, mają zupełnie inny smak niż pączki berlińskie. Są zrobione z ciasta parzonego. Myślisz, że takie pączki są smaczne?
Oliebollen- pączki holenderskie Spożywany w sylwestrową noc i w Nowy Rok  holenderski przysmak. Jest tak jak tradycyjne pączki przyrządzony z ciasta drożdżowego, ale z wyglądu bardziej przypomina racuchy. Oliebollen nie nadziewa się marmoladą, ale rodzynkami, żurawiną i kawałkami jabłka. Widziałeś/aś kiedykolwiek takie pączki?
PĄCZKI NA SMALCU Tradycyjnie w Polsce pączki smaży się na smalcu. Co ciekawe, to zdrowsze rozwiązanie niż smażenie ich na modyfikowanym tłuszczu roślinnym, który zawiera substancje rakotwórcze. Oceń w skali od 1 do 5 w jakim stopniu zainteresowała Cię ta ankieta.
Jak często korzystasz z internetu?
Jakie masz wykształcenie?
Jaka jest Twoja sytuacja zawodowa?  
Wybierz płeć:
Ile masz lat?
W jakim województwie mieszkasz?

Nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z polityką cookies . Korzystanie z tych plików jest niezbędne w celu poprawnego działania naszej strony, dlatego aby móc korzystać z naszego serwisu prosimy Cię o ich akceptacje. Więcej informacji na temat przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych znajdziesz w naszej polityce prywatności

Akceptuję